Redundancija

„Backup znači […] osiguranje. Ne imati backup je zastrašujuća pomisao.“ (SmartComputing.com)

Temeljno pravilo života u daleko nepredvidljivome svijetu glasi, da čak i najbolja tehnologija u jednom trenutku i povremeno zakaže. Dobra pripremljenost na takve slučajeve i raspolaganje backup-om je ključni preduvjet za bilo koji sustav koji se temelji na informatičkoj tehnologiji (IT). Briga oko sigurnosnih kopija (i kod hardware-a) je ekonomski gledano razumna i vrlo korisna. No kod aplikacija poput interkoma, koje se upotrebljavaju u situacijama u kojima je sigurnost često ugrožena, ulog je mnogo veći, budući da o njima ponekad ovisi ljudski život. U takvim slučajevima više nisu dovoljne uobičajene backup metode.

Budući da je u kritičnim situacijama svaka riječ bitna, Commend-ova rješenja su dizajnirana tako, da osiguraju da poruka (ili kontrolni signal) pod bilo kojim uvjetima stigne do cilja.

Iz tog razloga su interkom rješenja u području sigurnosti opremljena dodatnim redundantnim funkcijama, kako bi se 24 sata dnevno osigurala zaštita od gubitka i nedostupnosti podataka.

  • Redundantne mreže – u slučaju prekida veze, ona će se automatski preusmjeriti na neovisne standby-mreže (koje često koriste ostale tehnologije prijenosa), kako bi se održala povezanost i u slučaju pada mreže.
  • Redundantan i neovisan izvor napajanja – u slučaju nestanka struje, cijeli sustav ima dodatni izvor napajanja; sve potrebne komunikacijske i kontrolne funkcije mogu nesmetano nastaviti s radom
  • Redundancija potvrđena u skladu sa standardima visoke raspoloživosti.